Pasen 2020

Sommigen zeggen dat de corona-crisis een straf van God is.

Maar ik denk dat God ons juist wil laten zien hoe zijn koninkrijk eruit zou kunnen zien. Een eenvoudig leven zonder consumptie, veel tijd doorbrengen met het gezin en bereid zijn om een vreemde te helpen.

En hij confronteert ons nu met de beslissing om zijn koninkrijk voort te zetten of terug te keren naar de wegwerpmaatschappij.

Hij laat ons ook iets anders zien. Tot op het heden heeft Corona wereldwijd 2 mensen gedood op de 100.000 mensen. Dat is triest maar het is net zo verwaarloosbaar als de vervuiling van de zeeën, de opwarming van de aarde of de ontbossing van de regenwouden. Toch hechten we enorm meer belang aan de corona-crisis dan aan de uitbuiting en verwaarlozing van onze planeet.

God geeft ons nu de vrijheid om te kiezen of we het koninkrijk van God verder willen bouwen of dat we de mammon blijven volgen.

De onzichtbare hand van de markt heeft op wonderbaarlijke wijze delen van de economie stilgelegd die niet nodig zijn. Er zijn politici die de industrie nu willen “stimuleren” met “financiële injecties”, ook al weten ze heel goed dat men niet op de markt moet ingrijpen. Luister alsjeblieft niet naar hen.

Het zou beter zijn als de mensen in nood van hun schulden worden ontheven, zodat ze opnieuw kunnen beginnen.

Er is momenteel veel angst voor werkloosheid, maar met Gods hulp zal het werk goed worden verdeeld en zal er eindelijk gerechtigheid komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *