Wat betekend pre-apocalyptisch?

De mensheid produceert elk uur zoveel energie alsof 1000 Hiroshima-nucleaire bommen explodeeren. Alltijd. Binnen elke uur van het jaar. Of alsof dagelijks een meteoriet ter grootte van de Piramide van Cheops zou inslaan. Het is energie die voor 80% uit olie, bruinkool en steenkool komt. Ook vandaag.

Bommen en meteorieten laten sporen na die je kunt zien. Energie laat ook sporen na, maar je kunt deze sporen niet zien. Toch zijn ze daar en blijven ze daar.

Als er niets verandert, zal de wereldwijde vraag naar energie de komende 15 jaar met een derde blijven stijgen. Iedereen praat over wind- en zonne-energie, maar dat is slechts 2%.

Het Natuurhistorisch Museum in Berlijn toonde ooit een multimediaprojectie, waarmee men de geschiedenis van de aarde in één dag representeerde. Op nul uur zag je een gloeiende rotsblok, na de vorming van de protozoa om 15 uur, vormden de zoogdieren rond 23 uur. De eerste Homo Sapiens werd geboren om 23:59 en 58 seconden.

Het ontstaan van steenkool en olie duurde 15 minuten.

Deze gigantische hoeveelheid fossiele brandstoffen explodeerde binnen de laatste microseconden geduurende van een fotoflits. Dat zou zonder effect moeten zijn?

Iedereen behalve een paar kinderen en gekke wetenschappers zeggen: “Ik merk helemaal geen klimaatverandering!”. Maar waarom merken we op deze moment niets?

Plaats uw hand op de verwarmingsplaat van uw elektrisch fornuis en schakel het in. Het is volle kracht, maar wat valt je op? Helemaal niets. Op een gegeven moment wordt het lekker warm en kort daarna laat je het los. Na een halve minuut gloeit de verwarmingsplaat.

We zijn op aarde op het moment dat het aangenaam warm is. Het zou eigenlijk het juiste moment zijn om de elektrisch fornuis uit te schakelen. In ieder geval, als je er zelf op zit en niet weg kunt komen.

Is het woord pre-apocalyptisch goed uitgelegd?